Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Damir Bičanić prvo pojačanje za ekipu Kasima Kamenice

bicanic_damir

Rukometni klub PPD Zagreb dobio je prvo zvučno pojačanje za narednu sezonu, a riječ je o hrvatskom reprezentativcu Damir Bičaniću. Sa sjajnim srednjim bekom, koji bi trebao biti veliko pojačanje za tim Kasima Kamenice, uprava kluba potpisala je dvogodišnji ugovor, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako će Bičanić u svojoj bogatoj rukometnoj karijeri naredne sezone po drugi put zaigrati u dresu najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

“Do nedavno nisam razmišljao o povratku kući, ali kada je stigao poziv Zagreba nisam puno dvojio. Zagreb je klub koji se ne odbija. Sretan sam što ću biti dio te sportske priče i siguran sam da u sebi imam još kvalitetnih rukometnih godina i da svojim iskustvom i kvalitetom mogu pomoći Zagrebu. U sportskom smislu veliki mi izazov predstavlja igranje Lige prvaka u kojoj Chambery nije nastupao proteklih nekoliko godina, a veseli me i sudjelovanje u SEHA ligi“, kazao je nakon potpisivanja ugovora Bičanić.

Iskusni 32-godišnji rukometaš potom se prisjetio se svog odlaska iz Zagreba.

“Kada sam prije devet godina odlazio iz Zagreba tu su bili iskusniji igrači poput Ivana Balića ili Marka Kopljara koji su se već etablirali na rukometnoj karti, dok je danas situacija malo drugačija. Pratio sam Zagreb i mislim da imaju sjajnu priču u kojoj dominiraju mlađi igrači koji su se kroz ovih par godina afirmirali, a najvažnije u svemu tome je da rezultat nije izostao“ rekao je Bičanić, te se osvrnuo na saradnju sa Kamenicom:

“Nisam imao priliku raditi s trenerom Kamenicom, ali veselim se toj suradnji jer o njemu sam čuo zaista sve najpozitivnije. Moj suigrač iz Chamberyja Fahrudin Melić za njega ima samo riječi hvale i iskreno mogu reći da se veselim lijepoj suradnji.“

Bičanić je u karijeri nastupao za Osijek, Agram Medvešćak, Zagreb, španski Ademar Leon i francuski Chambery. S reprezentacijom Hrvatske osvojio je srebro na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine i Evropskom prvenstvu u Austriji 2010. godine. Okitio se i bronzanim medaljama na EP 2012. u Srbiji i na Olimpijskim igrama u Londonu, a godinu kasnije i na Svjetskom prvenstvu u Španiji.