Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić potvrdio: Parlament 31. maja neće raspravljati o akcizama

zvizdic_presica

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zakazanoj za 31. maj, neće se naći predloženi set zakona o akcizama.

Potvrdio je to na pres-konferenciji u Sarajevu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić navodeći da “sigurno neće i ne može biti u istovjetnom tekstu kao do sada” jer bi bilo besmisleno da se to proba uraditi treći ili četvrti put.

– Vijeće ministara BiH razmislit će o modalitetima i načinu na koji će parlamentarcima prezentirati nacrt zakona o akcizama – rekao je Zvizdić.

Istakao je da je iz medija informiran da je Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pripremila određeni prijedlog zakona o akcizama, te da u vezi s njegovom pripremom nije konsultovano Vijeće ministara BiH.

Prijedlog koji bi u ovom trenutku mogao da osigura potrebnu parlamentarnu većinu Zvidić očekuje da se definiše na Upravnom odboru UIOBiH, gdje “imamo predstavnike svih nivoa vlasti koji su nadležni za ovo pitanje, uz možda potrebne konsultacije predstavnika Saveza za promjene”.