Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Damir Džumhur eliminisan u prvom kolu ATP Mastersa u Torontu

DZUMHUR

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur doživio je poraz u prvom kolu ATP Masters 1000 turnira u Torontu. Bolji od njega bio je mladi Grk Stefanos Tsitsipas rezultatom 2:0 (6:4 i 7:6)

Već u prvom gemu naš teniser je imao brejk loptu, ipak, nije je iskoristio pa Tsitsipas kreće dobro u duel. I drugi gem je donio mnogo borbe, ali ponovo pripada igraču koji je servirao, a ključni gem bio je onaj četvrti, u kojem je Grk napravio brejk i poveo rezultatom 3:1. Do kraja seta čak nije bilo ni brejk lopti, pa je tako rezultatom 6:4 Tsitsipas došao do vodstva.

Drugi set donosi nešto ozbiljniju borbu, i sve bolje serve. Uvijek kritični, sedmi gem seta, donio je jedine brejk lopte u ranoj fazi. Naš teniser je hrabrim udarcima i odličnim izlaskom na mrežu spasio prvu, a onda i drugu i set je otišao u neizvjesnu završnicu.

Džumhur je imao određenih problema u 10. gemu drugog seta, ali je ponovo servis-volej igrom spasio gem i meč je otišao u taj-brejk. Ipak, tu se bolje snašao sjajni Tsitsipas koji tako nastavlja sa fantastičnim igrama i bliži se Top 20 svjetskih igrača.