Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Damir Džumhur: Nadam se drugom kolu na Roland Garrosu

dzumhur

Danas je obavljen žrijeb drugog Grand slama sezone Roland Garrosa na kojem će učestvovati i Damir Džumhur. Protivnik našem najboljem teniseru u prvom kolu bit će Joao Sousa. Portugalac je postavljen za 27. nosioca turnira.

Džumhur kaže da je žrijeb mogao biti bolji, ali u isto vrijeme i lošiji te da je na kraju zadovoljan.

– Što se tiče žrijeba moglo je biti bolje s obzirom da prvo kolo igram s nosiocem, ali isto tako sam izbjegao prvih 15 igrača što sam i želio. Sousa je dobra igrač i igra dosta dobro. Nema velike razlike između toga da li igra na tvrdoj ili zemljanoj podlozi. Bit će to meč u kojem svašta može da se desi ukoliko budem igrao dobro, a u Parizu uvijek igram dobro – kaže Džumhur.

Ukoliko bi savladao Sousu, Džumhur bi u drugom kolu igrao protiv pobjednika duela Andreas Seppi – Ernests Gulbis. U trećem kolu mogući protivnici Damiru su Gilles Muller, Marcos Baghdatis, Jo-Wilfried Tsonga i kvalifikant.

– Ja sam optimista što se se tiče ovog Roland Garrosa nadam se da ću odigrati dobro kao i prošle godine i da se možemo nadati opet trećem kolu i branjenje svih 90 bodova – dodao je Džumhur.