Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemačka

Danas će biti poznati svi učesnici drugog kruga EP u rukometu

rukometasi bih
FOTO: EHF

Za mjesto u drugom krugu borit će se Island i Srbija. Islanđanima protiv Mađarske je dovoljan bod da osiguraju drugi krug, a Srbiji treba pobjeda protiv Crne Gore i poraz Islanda

Na Evropskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj danas su na programu posljednji mečevi trećeg kola u grupama A, B i C, nakon čega će biti poznati svi učesnici drugog kruga EP-a.

U okviru grupe A koja svoje mečeve igra u Berlinu, danas će od 18 sati igrati Sjeverna Makedonija i Švicarska, te Francuska i Njemačka od 20.30 sati.

U Mannheimu se u okviru grupe B od 18 sati sastaju Hrvatska i Rumunija, a potom od 20.30 Španija i Austrija.

Srbija protiv Crne Gore

Grupa C od 18 sati donosi meč između Srbije i Crne Gore, a zatim od 20.30 sati igrat će Island i Mađarska.

U drugom krugu EP-a, odnosno u Grupi II koju sačinjavaju prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz grupa D, E i F, igrat će Danska, Švedska, Slovenija, koje prenose po dva boda iz prve runde, te Nizozemska, Norveška i Portugal koje ne prenose bodove.

U grupi I nastupit će Hrvatska, Mađarska i Njemačka, a pitanje je samo s koliko bodova će te reprezentacije doći u drugi krug.

Švicarska ima matematičke šanse da se plasira dalje, ali potreban joj je poraz Francuza od deset razlike i pobjeda od oko 15 razlike protiv Makedonaca, što je gotovo nemoguće da će se dogoditi, pa je realno kazati da je Francuska učesnik iduće runde takmičenja.

Kalkulacije

Za mjesto u drugom krugu borit će se Island i Srbija. Islanđanima protiv Mađarske je dovoljan bod da osiguraju drugi krug, a Srbiji treba pobjeda protiv Crne Gore i poraz Islanda.

U slučaju da Španija pobijedi Austrijance, Hrvatska bi u drugi krug s dva boda otišla kao prva, a Španjolska bez bodova kao druga. Ako Austrijanci iznenade “Furiju“ te joj uzmu bod ili je pobijede, u drugi krug bi išle Hrvatska i Austrija s po jednim osvojenim bodom.

EP Njemačka, 3. kolo:

grupa A (Berlin)
18.00 Sjeverna Makedonija – Švicarska
20.30 Francuska – Njemačka

grupa B (Mannheim)
18.00 Hrvatska – Rumunija
20.30 Španija – Austrija

grupa C (München)
18.00 Srbija – Crna gora
20.30 Island – Mađarska