Ostali sportovi

Davis Cup reprezentacija BiH na putu za Japan gubi dan priprema

09/09/2018

Bosanskohercegovačka Davis Cup reprezentacija, za koju igraju teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović, susrela se s poteškoćama na putu u Japan, gdje će od 14. do 16. septembra protiv selekcije te zemlje igrati playoff meč za ulazak u Svjetsku grupu.

Usljed tajfuna koji je poharao dijelove Japana, poplavljen je aerodrom u Osaki na koji je reprezentacija BiH trebala da sleti, te je plan potpuno promijenjen, zbog čega će bh. teniseri izgubiti jedan dan predviđen za pripreme.

Situacija je mogla biti riješena na mnogo bolji način da je bilo malo više volje i koordinacije odgovornih u Međunarodnoj teniskoj federaciji i Teniskoj asocijaciji Japana, a na ovaj način bh. delegacija je izložena dužem putu i većim troškovima, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Bh. teniseri će se okupiti u Istanbulu, a zatim, umjesto u Osaku, letit će u Tokio gdje će prenoćiti i krenuti na putovanje vozom do odredišta. Na ovaj način, teniseri BiH gube dragocjeno vrijeme potrebno za odmor i privikavanje na vremensku razliku, te propuštaju prvi dan treninga.

Također, dodatne troškove snosi Teniski savez BiH čime je značajno „probijen“ budžet predviđen za playoff.

Uprkos svemu, u taboru selekcije BiH odlučni su da preostalo vrijeme maksimalno iskoriste za pripreme, da bi se na najbolji način suprotstavili izuzetno jakoj selekciji Japana.

Tačan redoslijed mečeva bit će utvrđen žrijebom u četvrtak, 13. septembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.