široki brijeg

Davis kup: Fatić i Lopez Villasenor otvaraju dvoboj BiH i Meksika

l_a5dfa5b6de68e74a3aed5c4f3fab7c5c

Dvoboj između BiH i Meksika igrat će se na otvorenom, na zemljanim terenima Teniske akademije “Set” u Širokom Brijegu, u petak i subotu, a današnji ždrijeb održan je na vodopadu Kravica kod Ljubuškog

Meč Svjetske skupine I Davis kupa između Bosne i Hercegovine i Meksika u petak od 12 sati otvorit će Nerman Fatić i Gerardo Lopez Villasenor.

Dvoboj između BiH i Meksika igrat će se na otvorenom, na zemljanim terenima Teniske akademije “Set” u Širokom Brijegu, u petak i subotu, a današnji ždrijeb održan je na vodopadu Kravica kod Ljubuškog.

Nakon Fatića i Villasenora u petak, 16. rujna, na teren će Damir Džumhur i Alan Fernando Rubio Fierros.

U subotu, 17. septembra, s početkom u 10 sati na rasporedu je meč parova u kojem će Tomislav Brkić i Mirza Bašić snage odmjeriti protiv Miguela Angela Reyesa Varelaa i Santiaga Gonzalesa.

Nakon parova Damir Džumhur će igrati protiv Gerrarda Lopeza Villasenora, a zadnji dvoboj odigrat će Nerman Fatić i Alan Fernando Rubio Fierros.

Pored Džumhura, Fatića, Bašića i Brkića bh. reprezentaciji se po prvi put priključio najbolji bh. junior Andrej Nedić.

Ovo je prvi put da će se jedan Davis kup meč održati u Širokom Brijegu, te će se nakon Tuzle, Banje Luke, Sarajeva, Bihaća, Zenice i Mostara i ovaj grad uvrstiti na kartu bh. gradova u kojima su se igrali mečevi tog teniskog natjecanja.