Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Dejan Mileusnić osvojio drugo mjesto u Kanzasu na takmičenju NCAA Divizija 2

dejan mileusnic
Foto: Fena/ Arhiva

Mileusnić je više od deceniju državni rekorder, a najduži hitac ostvario je 2016. godine, kada je koplje bacio na dužinu 81.63 metra

Bosanskohercegovački reprezentativac i rekorder u bacanju koplja, Zeničanin Dejan Mileusnić, osvojio je proteklog vikenda drugo mjesto na američkom univerzitetskom državnom takmičenju na otvorenom NCAA Divizija 2 na Emporia State univerzitetu u Kanzasu.

Mileusnić je, nastupajući za svoj Fresno Pacific univerzitet iz Kalifornije, ostvario dužinu od 79,01 metar, dok je pobjednički hitac Jordana Davisa iznosio 84.45 metara. Treći je s 74.17 metara bio Felix Markim.

-Zadovoljan sam nastupom, a ovo je ujedno bio i treći rezultat svih vremena u Diviziji 2, dok je pobjednički hitac Davisa, također, ujedno i najbolji u historiji.

Okončao sam treću godinu studija Kineziologije i sada se vraćam kući. Upravo sam na aerodromu u Frankfurtu.

Planiram uskoro nastupati na evropskim mitinzima. Planiram nastupiti u Zenici, 19. juna, ali i plan mi je prije tog mitinga da negdje nastupam. Vjerovatno ću 15. juna nastupiti u Novom Mestu (Slovenija) – najavljuje Mileusnić.

Mileusnić je više od deceniju državni rekorder, a najduži hitac ostvario je 2016. godine, kada je koplje bacio na dužinu 81.63 metra.