Delegacija Košarkaškog saveza BiH na prijemu kod Izetbegovića

izetbegovic

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je primio delegaciju Košarkaškog saveza BiH (KSBiH) s kojima je razgovarao o aktuelnoj situaciji u Košarkaškom savezu BiH.

Predstavnici KSBiH, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Fulurijom, informirali su člana Predsjedništva BiH Izetbegovića o određenim izazovima s kojima se nova uprava KS BiH suočila po preuzimanju dužnosti, te iznijeli određene prijedloge u pravcu prevazilaženja teške materijalne situacije koja je u većini naslijeđena.

I pored trenutne materijalne situacije, delegacija KSBiH nije krila optimizam u pogledu budućnosti bh. košarkaške reprezentacije koja će prema njihovom mišljenju, u narednih nekoliko godina, zauzeti mjesto u evropskom vrhu.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dao je punu podršku radu KSBiH i pohvalio njihove dosadašnje napore na prevazilaženju trenutne situacije, naglasivši da postignuti rezultati košarkaške reprezentacije BiH trebaju predstavljati dovoljan motiv institucijama na svim nivoima da im osiguraju značajniju materijalnu podršku.

Pored predsjednika Fulurije, u delegaciji KSBiH bili su i sastanku prisustvovali generalni sekretar Dubravko Barbarić, te član Upravnog odbora Saveza Sejo Bukva, saopćeno je iz Press Predsjedništva BiH.