Delray Beach Open: Del Potrov povratak iz snova

Del-Potro-enters-Delray-Beach-quarters

Argentinski teniser Juan Martin del Potro nastavlja sa svojim sjajnim partijama na turniru iz ATP serije 250 Delray Beach Open. Za Argentinca je ovo prvi turnir na ATP touru nakon čak 11 mjeseci pauze zbog povrede ručnog zgloba, pa se može reći da ima povrtak iz snova na teniske terene, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekada četvrti igrač svijeta, a danas 1.041. plasirao se u polufinale Delray Beacha. U četvrtfinalu del Potro je deklasirao 29. igrača sa ATP liste Francuza Jeremyja Chardyja. Da se nalazi u odličnoj formi, bez obzira na dugu pauzu, pokazao je trijumfom od 2:0, po setovima 6:2, 6:3, u meču koji je trajao 80 minuta.

“Iznenađujem sam sebe sa dobrim tenisom koji igram. Još uvijek radim na tome da se vratim na moj najviši nivo, ako uopšte budem mogao. Ali, moram reći da zaista uživam igrajući tenis ovdje. Jako mi je drago što ću biti u situaciji da igram još jedan meč“, kazao je del Potro nakon velike pobjede.

U januaru 2010. del Potro je ostvario svoj najbolji ranking karijere, kada je bio četvrti teniser svijeta. Osim osvajanja US Opena 2009. vrijedi spomenuti polufinale Roland Garrosa iste godine i Wimbledona 2013. godine. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojio je bronzanu medalju u singlu. U dosadašnjoj karijeri osvojio je 18 turnira.