Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Denver poveo protiv Portlanda, Jokić briljirao sa ubačenih 37 poena

jokic

Srbijanski košarkaš je nastavio sa sjajnim igrama u NBA play-offu nakon što je bio ključni igrač Nuggetsa u napetom prolasku (4:3) protiv Spursa u prvom krugu doigravanja

Nikola Jokić u prvoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije vodio je Denver do pobjede 121:113 nad Portlandom.

Srbijanski košarkaš tako je nastavio sa sjajnim igrama u NBA play-offu nakon što je bio ključni igrač Nuggetsa u napetom prolasku (4:3) protiv Spursa u prvom krugu doigravanja.

Za razliku od Denvera, koji se silno namučio i potrošio da prođe prvu rundu doigravanja, Portland je iznenađujuće lako izbacio Oklahomu (4:1) i tako imao više dana odmora prije polufinala od iscrpljenih Nuggetsa.

Ali na početku polufinala nije se vidio umor kod Denvera, a posebno ne kod njegovog najboljeg igrača, iako je igrao gotovo cijelu utakmicu. Za 41 minutu u igri na domaćem terenu u prvoj utakmici konferencijskog polufinala Jokić je ubacio 37 koševa i tako bio najbolji strijelac svoje momčadi te drugi najefikasniji igrač susreta nakon Damiana Lillarda (39). Joker je imao sjajan šut. Iz igre je gađao 11/18, trice 3/5, a slobodna bacanja 12/12.

S devet skokova i dvije blokade bio je najbolji igrač utakmice pod obručima, a vrhunsku partiju zaokružio je sa šest asistencija i tri ukradene lopte.

Rezultati drugog kruga završnice košarkaške NBA lige:

Istok:
Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 89:94
(rezultat u pobjedama izjednačen na 1:1)

Zapad:
Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 121:113
(Denver vodi sa 1:0 u pobjedama)

Drugi krug završnice igra se na četiri pobjede.