Ostali sportovi

Reagirali iz Zvezde

Detalji napada u Splitu: Konobar je prepoznao grb Zvezde i započeo svađu

09/02/2019

"Svi smo šokirani. Ovo je katastrofa. Ovo je jednostavno nepojmljivo", rekao je direktor Zvezde

Trojica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su danas u Splitu uoči utakmice s Mornarom u Regionalnoj ligi.

Vaterpolisti su sjedili u kafići na Rivi u trenirkama Crvene Zvezde. Prišla im je grupa mladića i zatražila da skinu obilježja srpskog kluba. Potom su  ih počeli naguravati i udarati, piše Index.hr.

Dvojica igrača su pobjegla, a golman Aleksandro Kralj spasio se od makljaže skokom u more. Nije htio izaći do dolaska policije. Građani su mu pomogli, dok su drugi dovikivali kako je “on ipak četnik”. Dok  se bacao u u more, golman Zvezde, inače rođen u Cetinju, vikao je: “Ja sam Crnogorac”.

“Da nisam skočio, ubili bi me”, kazao je nakon incidenta.

Srbi su šokirani napadom. Sazvali su izvanrednu press konferenciju u vaterpolskom savezu u Beogradu u 17 sati. Objavili su detalje napada.

“Naši igrači su imali jakne, a ispod su imali trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata i slomljen nos”, na press konferenciji je kazao direktor Zvezde Igor Milojević i potvrdio da igrači još nisu krenuli za Beograd u Splita.

“Svi smo šokirani. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je jednostavno nepojmljivo”, dodao je direktor Zvezde.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.