Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deura i Vrančić vjeruju u pobjedu protiv košarkašica Crne Gore

vrancic_deura

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će otputovati u Crnu Goru, gdje će za dva dana protiv selekcije te zemlje igrati drugi kvalifikacijski meč za evropsko prvenstvo 2019. godine.

Najbolje košarkašice BiH u prvom meču kvalifikacija ovog vikenda u Sarajevu savladale su reprezentaciju Slovačke sa 79:67, a sada ih očekuje teško gostovanje protiv iskusne selekcije koja u svom sastavu ima nekoliko renomiranih košarkašica. Crna Gora je u prvom kolu savladala selekciju Islanda s 84:62.

U meču protiv Slovakinja istaknula se kapitenka selekcije BiH Milica Deura, koja je predvodila bh. tim s 27 postignutih poena. Deura vjeruje da uz adekvatan pristup utakmici u Crnoj Gori, BiH može do novog trijumfa.

– Utakmica protiv Slovačke je protekla u skladu s našim očekivanjima. Spremili smo se za Slovakinje i na pravi način odgovorile zadacima u odbrani i napadu. U tom meču smo se istrošile, ali bitno je da smo startali kvalifikacije pobjedom. Sada nas očekuje utakmica protiv još kvalitetnijeg protivnika na gostujućem terenu. Znamo koliko je teško igrati u Crnoj Gori, ali idemo dati maksimum i pokušati ostvariti novi trijumf – kazala je Deura.

Ističe da je nakon pobjede protiv Slovačke moral u selekciji BiH na visokom nivou, jer “uvijek je sve bolje kada se pobjeđuje”.

– Pobjeda nam je dala vjetar u leđa, a imamo i dodatni motiv kada znamo da možemo savladati jake selekcije – objasnila je Deura.

Košarkašica BiH Irena Vrančić očekuje tešku utakmicu u Crnoj Gori, a posebno ističe prednost domaćeg terena.

– U sastavu Crne Gore igraju odlične košarkašice, neke nastupaju u WNBA ligi. Imaju odlične igračice na svim pozicijama, a dugo su zajedno, dok smo se mi tek okupili i novi nam je trener. Domaći teren u ovim utakmicama mnogo znači. Nama je protiv Slovačke publika bila šesti igrač, a Crnogorke uvijek imaju punu dvoranu. Mislim da će pritisak u tom meču biti na nama – kazala je Vrančić.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine između Crne Gore i BiH na rasporedu je u srijedu, 15. novembra u 19.00 sati u Podgorici.