Znao kada je sama kod kuće: Pedofil napadao drugaricu svoje unuke

silovanje

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri godine zatvora Žarka Stankovića (62) iz Zemuna jer je seksualno napastvovao 10-godišnju djevojčicu, drugaricu svoje unuke.

Tom odlukom Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Trećeg osnovnog suda u Beogradu kojom je Stanković osuđen za krivično djelo nedozvoljene polne radnje, prenosi Kurir.

Istom odlukom ukinut je dio prvostepene presude kojom je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja bombe u podrumu svog doma i naloženo je da mu se suđenje u tom dijelu ponovi.

Prvostepenom presudom Stankoviću je bila izrečena jedinstvena kazna od tri godine i osam mjeseci zatvora za oba krivična djela.

Nakon hapšenja Stankovića, početkom augusta 2016, policija je u njegovom podrumu pronašla i bombu.

Mediji su nakon hapšenja pisali da Stanković i porodica djevojčice žive u istoj zgradi u Zemunu, a njegova unuka je njena najbolja drugarica.

Nerazdvojne su i pošto žive u istoj zgradi, često su spavale jedna kod druge. Niko nije mogao ni da pomisli kroz kakvu agoniju je djevojčica prolazila već skoro godinu dana – rekao je izvor iz istrage.

Stanković je svakodnevno djevojčicu zvao telefonom. Pošto žive u istoj zgradi i porodično se druže, tačno je znao kad je ostajala sama kod kuće. Tada je dolazio na njena vrata i nije prestajao da zvoni sve dok mu ne bi otvorila. Prijetio joj je da ne smije nikome ništa da kaže.

– Djevojčica je skoro godinu dana šutila. Monstrum je otkriven kad je njena majka primijetila da se nešto neobično dešava s djetetom. Nije mogla ni da nasluti kroz kakav pakao prolazi desetogodišnjakinja. Bila je šokirana kad joj se dijete povjerilo, jer je Žarka poznavala godinama, dolazio im je u kuću – priča izvor iz istrage.

I dijete je poslije hapšenja monstruma ispričalo šta se događalo, kako ju je monstrum primoravao da ga dodiruje i kako je on nju dodirivao. Sreća u nesreći je što dijete nije silovano, rekao je neimenovani sagovornik.