Deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton održat će se u nedjelju

Staza-2015

Deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton i Novo Nordisk Fun Run utrka/šetnja za građane dužine 4 kilometra, održat će se 20. septembra 2015. godine sa početkom u 9 sati ispred BBI Centra.

Za utrku koju tradicionalno organizuje Udruženje “Marathon” Sarajevo, registrovano je rekordnih 1.460 takmičara i takmičarki iz 32 zemlje, među kojima će biti i polaznici i polaznice škole trčanja “Klix”, kao i školarci iz Tuzle, Zenice, Bijeljine, Dubrovnika, Zagreba, Beograda i drugih gradova regije.

Staza-2015

Start utrke zvanično će označiti ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson.

Kao i prethodnih godina utrka će se odvijati ulicama: Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline, te u pravcu Marijin dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol, te ulicama Hiseta, Obala Kulina bana; Bentbaša; Aleja ambasadora; do mosta Kozja ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj. U toku utrke će na snazi biti poseban režim saobraćaja a svi građani se mole da kao publika izađu i podrže učesnike i uživaju u zabavnom programu u zoni starta i cilja.

“Poslije uzbudljivog sportskog ljeta evo još jedne lijepe sportske prilike za stotine rekreativaca širom regiona i širom Bosne i Hercegovine da učestvuju na sarajevskom polumaratonu. Siguran sam da će svi uživati u ovom lijepom i prijateljskom gradu. Čestitam prije svega organizatorima za istrajnost i viziju i jer su poklonili Bosni i Hercegovini ovakav događaj”, istakao je ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini,  Edward Ferguson te pozvao sve građane da se pridruže najmasovnijem sportskom projektu u Bosni i Hercegovini.