Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dino Šabanović protiv Nilsa Schmidta 13. maja u Poljskoj

dino_sabanovic_boks

Mladi bosanskohercegovački bokser Dino Šabanović će se ponovo naći u ringu i to u svom osmom profesionalnom meču u Poljskoj, protiv izuzetno jakog protivnika Nilsa Schmidta koji u svojoj karijeri ima veoma zavidan skor, u kategoriji do 79 kg.

“Meč je predviđen na šest rundi po 3 minute, spremam se u svom gradu. Uz mene je moj trener Amar Šahman, inače vlasnik kluba borilačkih sportova Rejjan u Kaknju”, kaže Šabanović.

Osim boksa, Šabanović je i student Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu…

“Pošto sam student na daljinu, tj. DL student, većinu vremena provodim kući i tako da imam vremena da radim kvalitetne treninge, što individualno što timski. Pošto mi je ostalo još mjesec dana do meča, sada kreću jake pripreme i teži treninzi. Imam veliku podršku prijatelja, porodice i svoje djevojke, što je itekako važno.”

Što se finansijske podrške tiče, situacija je daleko od pozitivne.

“Nažalost, već duže vrijeme nemam nikakvu podršku općine, privrednika ili privrednih subjekata. Ovo prilikom želio bih se zahvaliti Fitness centru Start i online protein shopu Suplementi.ba, koji su uz mene. Nažalost, takvo je stanje kakvo jeste. Ja sam sportista i ne želim odustati”, kazao je Šabanović.

Mladom Kakanjcu puno sreće u Poljskoj, s nadom da će oni koji to mogu i trebaju prepoznati činjenicu da će on tamo braniti boje svoga grada i svoje domovine.