Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Adria Tour"

Đoković 5. jula u Sarajevu protiv Džumhura

djokovic turnir (1)

Osim u Beogradu, turnir će biti održan u Zadru 20. i 21. juna, a trebalo bi da bude održan i u Banja Luci 3. i 4. jula. Turnir neće biti u Crnoj Gori

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobjedom je započeo učešće na humanitarnom teniskom turniru “Adria Tour“ u Beogradu, i to tako što je poslije 37 minuta igre nadigrao Viktora Troickog rezultatom 4:1, 4:1 i zauzeo čelnu poziciju u grupi, javlja Anadolu Agency (AA).

Pri vođstvu Novaka od 1:0 u drugom setu Viktor je na teren pozvao desetogodišnjeg Mihajla Topića.

“Stvarno sam uživao na terenu. Viktor je dobro počeo, a onda mu je u četvrtom gemu opala koncentracija. U ovakvom formatu jedan brejk je dovoljan se izgubi set. Hvala Viktoru, hvala svim igračima i ljubiteljima tenisa što su došli i uljepšali vikend tenisa u Beogradu”, izjavio je Đoković posle meča.

Krajinović je u svoj prvom meču vodio sa 4:0, 2:0 protiv Aleksandera Zvereva, ali je Nijemac preokrenuo i slavio poslije dva odigrana taj-brejka rezultatom 0:4, 4:3 (7:5), 4:3 (7:2). Potom je uslijedilo najveće iznenađenje, kada je u pretposlednjem meču dana Krajinović savladao Đokovića.

Filip Krajinović savladao je najboljeg tenisera svijeta s 2:1 (2:4, 4:2, 4:1).

Posljednje kolo je u nedjelju, a finale u 20 sati.

Osim u Beogradu, turnir će biti održan u Zadru 20. i 21. juna, a trebalo bi da bude održan i u Banja Luci 3. i 4. jula. Turnira neće biti u Crnoj Gori.

Završnica turnira planirana je u Sarajevu 5. jula kada bi Novak Đoković trebalo da igra egzibicioni meč s Damirom Džumhurom.

Sistem koji će se primjenjivati na “Adria Tour” je “Round Robin“. To znači da će svako igrati protiv svakoga u okviru dve grupe od po četiri igrača. Konkretno, u subotu je svaki teniser imao po dva meča, a u nedjelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobijena seta, do četiri gema.

Svi prihodi od turnira će ići za humanitarne projekte širom regiona, među kojima i fondacija “Novak Đoković”.