Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

australian open

Đoković će još morati čekati, tek večeras će saznati hoće li biti deportovan ili ne

New Project – 2022-01-10T112107.989

Ministar Hawke prema australskim zakonima još uvijek može iskoristiti svoje ovlasti da otkaže vizu Đokoviću u bilo kojem trenutku

Australski ministar imigracije Alex Hawke večeras (australsko vrijeme) neće donijeti odluku hoće li ukinuti vizu Novaku Đokoviću koju mu je Sud rano jutros vratio.žž

Tu informaciju objavio je novinar lista “The Age” Anthony Galloway.

Ministar Hawke imao je četiri sata nakon doluke Suda da donese odluku želi li Đokovića vratiti u imigrantski pritvor, ali to nije uradio. Ipak, kako pišu australski mediji, to ne znači da će Đoković sigurno zaigrati na Australian Openu.

Ministar Hawke prema australskim zakonima još uvijek može iskoristiti svoje ovlasti da otkaže vizu Đokoviću u bilo kojem trenutku.

“The Age” piše da će to najvjerovatnije odlučiti sutra (kasno večeras po našem vremenu). Također, Đoković je u ovom trenutku slobodan čovjek i može se nesmetano kretati po Australiji. Ispred zgrade u kojoj je smješten ured Đokovićevih advokata ima policije, ali australski mediji pišu kako se ne radi o pripadnicima Federalne ili Granične policije, već o običnoj policiji Melbourna koja je tu predostrožnosti radi a ne kako bi eventualno hapsila Đokovića.

Isti izvor objavio je kako su izjave oca i brata Novaka Đokovića da je prvi teniser na ATP listi “ponovo uhapšen” neistine. Đoković se trenutno nalazi u zgradi gdje je smješten ured njegovih advokata.

Nadal: “cirkus”

Španjski teniser i veliki Šokovićev rival Rafael Nadal opisao je situaciju s vizom u koju se Novak Đoković upleo kao “cirkus”.

Govoreći za radio stanicu “Onda Cero”, Rafa je rekao:

“Bilo da se slažem s Đokovićem u nečemu ili ne, sud je rekao da ima pravo igrati na Australian Openu i mislim da je to najpoštenija odluka.”

Potom se našalio:

“Lično, više bih volio da ne igra”, a potom dodao: “Sve je puno bolje kada se najbolji igrači na terenu.”