Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najuspješniji teniser u istoriji

Đoković: Kopirao sam Federera, moram mu se zahvaliti

federer djokovic
Foto: Screenshot/ YouTube
Arhiva

“Njegova organizacija me je inspirisala, vodio sam bilješke razgovarajući o tome sa svojim timom. Gledao sam njega, njegov tim i njegov raspored. Moram mu se zahvaliti na tome”, rekao je Novak Đoković

Novak Đoković danas je najuspješniji igrač u istoriji tenisa s nizom rekorda među kojima su broj osvojenih Grand Slam titula (24), osvojenih turnira iz Masters 1000 serije (39), broj sedmica na prvom mjestu ATP liste (390)… Pitanje je bi li tako bilo da u jednoj fazi karijere nije počeo kopirati ono što je radio njegov veliki rival Roger Federer.

Priznao je to srbijanski teniser u jednom razgovoru naglasivši koliku je važnost za njega imala organizacija kalendara koju je naučio gledajući šta radi švicarski genijalac.

Đoković: Podigao je to na viši nivo

“Jedna stvar koju sam naučio od Federera je kako organizovati svoj kalendar da bih postigao najbolju formu na Grand Slam turnirima. On je bio jedan od prvih tenisera koji je organizaciju kalendara podigao na viši nivo”, rekao je Đoković i dodao:

“Njegova organizacija me je inspirisala, vodio sam bilješke razgovarajući o tome sa svojim timom. Gledao sam njega, njegov tim i njegov raspored. Moram mu se zahvaliti na tome.”