Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Počinju kvalifikacije za ABA 2 ligu, Spars danas protiv Vojvodine

kosarka aba liga
Ilustracija: ABA liga

Susret Spars – Vojvodina će biti odigran danas u 16 sati, dok je meč Bosna Royal – Ilirija na rasporedu sutra u 18 sati

Kvalifikacije za NLB ABA Ligu 2 za sezonu 2023./24. počinju danas u Sarajevu utakmicom između Sparsa i Vojvodine.

Trener Sparsa Srđan Stanić istaknuo je da u dvomeč sa Vojvodinom ulazi sa potpuno novim timom, zbog čega ne zna koliko njegov tim može.

-Momci rade vrijedno, daju maksimum na svakom treningu i time sam izuzetno zadovoljan. Ekipa Vojvodine sastavila je odličan tim od povratnika iz inostranstva, igrača sa ABA 1 iskustvom, tako da bih rekao da su blagi favoriti u ovome dvomeču. Mi u kvalifikacije ulazimo bez pritiska i siguran sam da možemo dosta da pokažemo. Nadam se da ćemo igrati na visokom nivou i pokazati da smo dobar tim – kazao je Stanić.

U drugom meču kvalifikacija, bivši evropski klupski prvak Bosna Royal sutra će ugostit Iliriju iz Ljubljane.

Trener “studenata” Josip Pandža naglašava da njegovoj ekipi susret protiv Ilirije mnogo znači.

-Očekivanja su velika, sarajevska publika je poželjela dobru košarku. nadam se da ćemo svojim igrama dovesti publiku na tribine i da ćemo dati sve od sebe da opravdamo povjerenje navijača – izjavio je Pandža.

Uzvratni susreti igraju se 25. septembra u Ljubljani, odnosno Novom Sadu, a pobjendici će se sastati u finalu koje će odlučiti učesnika Lige.

Susret Spars – Vojvodina će biti odigran danas u 16 sati, dok je meč Bosna Royal – Ilirija na rasporedu sutra u 18 sati.