Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Provala u depo

Iz suda u Podgorici nestalo oružje iz pet predmeta: Kopači tunela stigli iz BiH?

sud podgorica tunel
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Savić nije htio da kaže o kojim predmetima je riječ, ali kako dodaje, nije moguće reći da se radi o ciljanim predmetima koji se odnose na istu kriminalnu grupu

Predsjednik podgoričkog Višeg suda Boris Savić kazao je da je, nakon što je otkriven tunel u depou tog suda, utvrđeno da u pet tekućih predmeta nedostaje oružje. On je istakao da bi u tim predmetima advokati mogli da traže ponovna vještačenja i dodao da popis depoa nije završen, prenosi RTCG.

Sudski savjet Crne Gore raspravljao je o tunelu prokopanom ispod Višeg suda i eventualnoj odgovornosti čelnika te institucije Borisa Savića, piše portal RTCG.

Sjednica je zakazana na inicijativu ministra pravde Crne Gore Marka Kovača, a tim povodom saslušanju je prisustvovao i Savić.

Govoreći o slučaju “Tunel”, Savić je kazao da su do sada utvrdili da u pet predmeta nedostaju dokazi, a nakon što je otkriven tunel u depou Višeg suda.

„Prema sadašnjem stanju stvari imamo pet tekućih predmeta u kojima nam nedostaje oružje. Mi trenutno radimo oko 450 predmeta, a u tih pet predmeta se može postaviti pitanje… Ja sam i ranije rekao da su tim predmeti već vještačeni, ali ne možemo isključiti mogućnost da stranke traže neko novo vještačenje“, kazao je Savić.

Nije htio da kaže o kojim predmetima je riječ, ali kako dodaje, nije moguće reći da se radi o ciljanim predmetima koji se odnose na istu kriminalnu grupu.

On je kazao da pregled depoa još nije završen.

„Za sada ne vidimo da još nešto nedostaje”, kazao je Savić koji je dodao kako ne može isključiti da još nešto nedostaje.

Odgovoran je, kaže, samo za to što je tunel pronađen i za to što kokain nije tamo gdje su možda počinioci mislili da jeste.

“Čini mi se, da budem ciničan, da bi bilo najbolje da nismo ni pronašli taj tunel, sad bi bili mirni i ne bi pričali o mojoj ostavci”, kazao je Savić.

Savić je ponovio da se puška iz koje je ubijen Duško Jovanović, laptop Dok Kvon, kao i kokain nalaze na drugom mjestu i da nisu i ni u jednom mjestu bili ugroženi niti kompromitovani, piše RTCG.

Kako su ranije objavili crnogorski mediji, utvrđeno je da su “kopači tunela” iz regiona, odnosno sa istog govornog područja, a vjeruje su da su u Crnu Goru ušli iz Bosne i Hercegovine.

“Istražitelji vjeruju da neki od njih nisu uspjeli da napuste Crnu Goru”, prenosi Borba.