Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbijanski teniser

Đoković nakon preokreta izborio četvrto uzastopno finale Wimbledona

djokovic tw

Završilo je 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 nakon dva sata i 34 minute igre

Novak Đoković izborio je četvrti uzastopni nastup u finalu Wimbledona nakon što je u polufinalnom meču preokretom u četiri seta svladao Camerona Norrieja. Deveti nositelj bio je siguran u prvome setu, a onda i ostao bez snage pod Đokovićevim udarcima i bez rješenja za njegove lopte.

Završilo je 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 nakon dva sata i 34 minute igre.

Đoković će u finalu igrati protiv australskog predstavnika, nepostavljenog Nicka Kyrgiosa. Iza Kyrgiosa je turnir iz snova, njegov najbolji rezultat na Grand Slam turnirima i odmor jer mu je Rafael Nadal, suparnik u polufinalu, predao meč bez borbe zbog svoje ozljede.

Pred Đokovićem je novi pokušaj osvajanja Wimbledona, najprestižnijeg svjetskog turnira na kojem je do kraja otišao šest puta. Tu je i pokušaj da se odvoji od Rogera Federera s kojim dijeli drugo mjesto po broju titula s Grand Slam turnira, obojica ih imaju po 20, i primakne Nadalu na samo jedan osvojeni turnir zaostatka.

Protiv Kyrgiosa koji igra u sjajnoj formi to nikako neće biti lako, a u tom meču Đoković će igrati i uz činjenicu da nepredvidivog australskog tenisera još nije pobijedio na ATP Touru. Međusobno su igrali dvaput, oba puta 2017., i oba je puta Kyrgios slavio bez izgubljenog seta.

Dodajmo da je Đoković ulaskom u 32. finale Grand Slam turnira postao rekorder po broju nastupa u mečevima za naslov na četiri najznačajnija svjetska turnira.