Ostali sportovi

"Adria Tour"

Đoković o humanitarnom turniru: Beograd i Zadar sigurni, Crna Gora i BiH još nisu potvrđeni

25/05/2020

Završnica turnira trebalo bi da bude u Sarajevu 5. jula kada bi Novak Đoković trebalo da igra egzibicioni meč s Damirom Džumhurom

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas je u Beogradu najavio regionalni humanitarni turnir “Adria Tour”, koji bi trebalo da bude održan u pet gradova regiona od 13. juna do 5. jula, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je precizirao na konferenciji na medije, za sada je sigurno da će “jadranska turneja” biti održana 13. i 14. juna na šljaci u Beogradu, kao i Zadru 20. i 21. juna, a još je neizvjesno da li će ovaj turnir biti održan u Crnoj Gori 27. i 28. juna i u Banjoj Luci 3. i 4. jula.

Završnica turnira trebalo bi da bude u Sarajevu 5. jula kada bi Novak Đoković trebalo da igra egzibicioni meč s Damirom Džumhurom.

“Ja sam veoma uzbuđen i radostan što ću imati priliku da igram prije svega ovde pred domaćom publikom u Beogradu, ali i što ću putovati po regionu”, naveo je on.

Najbolji teniser svijeta je kazao da je sto posto sigurno da će se Beograd i Zadar održati, dok Crna Gora i Bosna i Hercegovina “još nisu sto posto potvrđene”, ali se radi na tome da se turnir i tamo dogodi.

Đoković je najavio da je za sada sigurno da će na turniru u Beogradu učestvovati svjetski teniseri Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Dominic Thiem.

“Nadam se da će do tog 13. juna se neke regulacije i pravila izmeniti pa ćemo možda imati mogućnost da imamo i publiku, to je još neizvjesno i mi moramo da pratimo i da poštujemo te zakonske regulacije”, dodao je on.

“Još pregovaram s nekoliko internacionalnih imena, kao i s nacionalnim imenima, cijeli tim ćemo objaviti u narednom periodu”, rekao je Đoković.

Prema njegovim riječima, svi prihodi od turnira će ići za humanitarne projekte širom regiona, među kojima i fondacija “Novak Đoković”, a svjetski teniseri koji budu dolazili moći će da izaberu u koje organizacije će dati donacije.

“Ova godina je jedinstvena prilika. Ja sam na vrhuncu svoje karijere i imam izuzetno veliku želju da ovo sve prođe na pravi način. Sve je poteklo iz te želje da ja mogu da igram i u Beogradu i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini i nadam se da imam i publiku i svi radimo ka tom plemenitom cilju”, zaključio je Đoković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.