BiH

RS

Dozvoljen rad bazenima, wellness i spa centrima

25/05/2020
Ilustracija

Do 8. juna zabranjuju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista", navodi se u saopštenju

Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 39. sjednici, u Banjoj Luci, Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) na području ovog entiteta, javlja Anadolu Agency (AA).

“U cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i bolesti COVID-19 na teritoriji RS i zaštite i spasavanja stanovništva od 25. maja zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS.

Od 25. maja dozvoljava se rad bazenima, “wellness” i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj.

“Do 8. juna zabranjuju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista”, navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije dao je instrukciju JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izradi uputstvo za organizovanje rada bioskopa, pozorišta i čitaonica u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o produženju primjene zaključaka do 8. juna o organizovanju vaspitno-obrazovnog rada na daljinu i o obavezama UKC RS i javnih zdravstvenih ustanova – bolnica u RS u obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti (COVID-19) izazvane novim koronavirusom.

Donesen je i zaključak o prestanku primjene Zaključka o regulisanju radnog vremena zdravstvenih ustanova – apoteka u RS-u od 8. maja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.