Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi reket svijeta

Đoković oganizuje balkanski turnir, igrat će s Džumhurom u Sarajevu

djokovic_dzumhur (1)

Planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedjelju (5. jula) gdje će Đoković i bh. teniser Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč

Srbijanski teniser Novak Đoković okupio je vrhunske asove bijelog sporta koji će da se predstave publici na regionalnom Adria Tour događaju od 13. juna do 5. jula, javlja Sport klub koji će i prenositi mečeve.
Potvrđen je i dolazak Dominica Thiema.

Adria Tour će biti održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13./14. juni), da bi se potom preselio u Zadar (20./21. juni), zatim u Crnu Goru (27./28. juni) i u Banja Luku (3./4. juli).

Planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedjelju (5. jula) gdje će Đoković i bh. teniser Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč.

Učešće na Adria Tour potvrdio je i Bugarin Grigor Dimitrov, teniser kojem je treća pozicija na rang listi bila najbolji plasman, a trenutno je 19. igrač na svijetu.

Turnir je osmišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte širom regiona, među kojima su i programi “Novak Đoković” fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja djece.

 

Ujedno, želja organizatora je da se pomogne teniserima da se vrate u formu i takmičarski ritam usljed situacije sa koronavirusom.