BiH

Salem ef. Dedović

Mostarski muftija: Ramazanski bajram kruna je ramazanskog posta

22/05/2020

Mostarski muftija napominje kako je ovogodišnji ramazan došao u jeku kušnje s kojom se čitavo čovječanstvo susrelo

Mostarski muftija Salem ef. Dedović uputio je čestitku u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama u kojoj, između ostalog, navodi da je Ramazanski bajram kruna ramazanskog posta, a ramazan najbolja škola koja uči i čuva vrline i vrijednosti.

“Ramazanski bajram kruna je ramazanskog posta. Radost je to duši vjerničkoj koja je u ime Boga i zarad njegova zadovoljstva provela 30 dana u odricanju, požrtvovanju i dobročinstvu. Ramazan je bio vrijeme preispitivanja, ličnog i općeg. Ramazan je najbolja škola koja uči i čuva vrline i vrijednosti”, navodi se u čestitki.

Mostarski muftija napominje kako je ovogodišnji ramazan došao u jeku kušnje s kojom se čitavo čovječanstvo susrelo.

“Tražili smo utjehu i nadu u našim dovama, predanom izvršavanju vjerskih propisa i obveza. I evo, s ramazanom i s Bajramom stiglo nam je olakšanje. Iskazujmo zahvalnost više i srčanije, pouzdajmo se u Boga i budimo uvijek širokogrudni i dobrohotni. Neka nam dragi Bog podari blagoslov u životu, radu i opskrbi”, navodi se u bajramskoj čestitki mostarskog muftije.

Iz Muftijstva mostarskog napominju kako se tradicionalni bajramski prijem muftije mostarskog neće organizirati zbog novonastalih okolnosti.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.