Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osmina finala

Đoković poražen u Monte Carlu: Odigrao sam jedan od najgorih mečeva

djokovic

Britanac, koji je prije Monte Carla odigrao samo četiri meča na zemljanoj podlozi, prekinuo je tako sjajan Đokovićev niz od deset pobjeda na početku ove godine.

Prvi teniser svijeta Novak Đoković eliminiran je u četvrtak u osmini finala teniskog ATP turnira iz Masters serije u Monte Carlu, bolji od njega bio je Britanac Daniel Evans sa 6-4, 7-5 poslije dva sata i devet minuta igre.

Prvi set je Evans, 33. tenisač na svijeta, dobio iako je ispustio prednost od dva breaka. U drugom setu je britanski teniser uspio nadoknaditi zaostatak od 0-3 za prvu pobjedu nad Đokovićem koji je slavio u Monte Carlu 2013. i 2015.

Britanac, koji je prije Monte Carla odigrao samo četiri meča na zemljanoj podlozi, prekinuo je tako sjajan Đokovićev niz od deset pobjeda na početku ove godine.

“Čestitam mu, bio je bolji. Odigrao sam jedan od najgorih mečeva u posljednjih nekoliko godina. Osećao sam se užasno na terenu. Trebalo je da budem mnogo bolji. Ne pamtim da sam ovoliko loše odigrao u posljednjih nekoliko godina, ali to je sport. Gledaću da izvučem pouke, a definitivno ih ima mnogo, pošto skoro ništa nije funkcionisalo. Nema mnogo pozitivnih stvari danas. Moram ovo da prihvatim”, rekao je Đoković poslije meča.

U četvrtfinaluEvansa čeka Belgijanac David Goffin (ATP-15.) koji je eliminirao Nijemca Alexandera Zvereva (ATP-6.).

Rezultati susreta osmine finala na teniskom ATP tunriru iz Masters serije u Monte-Carlu:

Daniel Evans (VBr) – Novak Đoković (Srb/N.1) 6-4, 7-5

David Goffin (Bel/N.11) – Alexander Zverev (Njem/N.5) 6-4, 7-6 (9/7)

Stefanos Tsitsipas (Grč/N.4) – Christian Garín (Čile/N.16) 6-3, 6-4

Alejandro Davidovich (Špa) – Lucas Pouille (Fra) 6-2, 7-6 (7/2)