Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vakcinacija ili ništa

Đoković pozvan u Indian Wells, ali su mu Amerikanci postavili uvjet da zaigra

Novak ?okovi? odradio trening u Melbourneu
Serbian Novak Djokovic (ATP 1) pictured at a training session ahead of the 'Australian Open' tennis Grand Slam, Wednesday 12 January 2022 in Melbourne Park, Melbourne, Australia. The 2022 edition of the Australian Grand Slam takes place in the ongoing pandemic. BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON Photo: PATRICK HAMILTON/BELGA

Đoković je na listi prijavljenih igrača, ali ostaje pitanje da li će se zaista i takmičiti

Indian Wells, Masters turnir, igrat će se od 7. do 20. marta u Sjedinjenim Američkim Državama. Za sada je jedina dilema da li će se tamo pojaviti trenutno vodeći teniser svijeta Novak Đoković.

Organizatori su postavili uvjete učesnicima, a svi koji žele na teren morat će se vakcinisati protiv koronavirusa.

Đoković je na listi prijavljenih igrača, ali ostaje pitanje da li će se zaista i takmičiti.

– S obzirom na to da su zdravlje i sigurnost glavni prioritet, turnir će zahtijevati validan dokaz o potpunoj vakcinaciji za ulazak u teniski kompleks Indian Wellsa. Smejernice za igrače su regulisane protokolima koje su uspostavili WTA i ATP i ograničenjima koja su uspostavile SAD u vezi sa statusom vakcinacije međunarodnih putnika koji ulaze u zemlju – navodi se u saopćenju organizatora turnira.

Đoković nije nastupio na prvom Grand slamu sezone, Australian Openu, jer mu je oduzeta australska viza, poslije čega je deportovan u Srbiju.