Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uputio kritiku

Đoković se plasirao u četvrtfinale Wimbledona pa zaratio s publikom

novak djokovic
Foto: Screenshot/ X

Pobijedio je Danca Holgera Runea sa 6:3, 6:4, 6:2 poslije 123 minuta igre

​Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Wimbledona. Ali, meč će ostati upamćen po njegovoj kritici koju je uputio nekulturnoj publici.

Đoković je pobijedio Danca Holgera Runea sa 6:3, 6:4, 6:2 poslije 123 minuta igre.

Ovo im je bio šesti meč, a Đoković u pobjedama sada vodi sa 4:2.

Takođe, ovo je bio drugi put kako se sastaju na nekom od grand slam takmičenja, pošto su 2021. igrali na US Openu u prvom meču.

Imao je Srbin šta reći o publici.

“Gledajte, ne znam šta Wimbledon može da uradi. Kada se to desi, publika je platila te karte, imaju pravo da budu tu i navijaju kako hoće. To je stvar toga kako biraju da se ponašaju i podrže svog igrača. Možemo reći da sudija može da ih smiri, ali ne može ni on puno da uradi. Neće izbaciti čitavu tribinu jer se ne ponašaju kako treba. Zbog njih smo globalni sport. Pokušao sam to i da kažem na terenu. Naravno da ćete podržavati jednog ili drugog, u potpunosti je to razumljivo, ali ako neko prekorači liniju – ja reagujem”, rekao je Đoković.

Poslije meča je Đoković rekao da je bio veoma zadovoljan.

“Veoma sam zadovoljan. Nije igrao blizu svoje najbolje igre. Težak start za njega, izgubio je svih 12 poena na startu. To ga je pogodilo na mentalnom nivou. Pritisak ga je sustigao, sve je bilo intezivnije. Sa moje strane, mislim da sam odradio stvari na pravi način u ključnim trenucima. Solidna igra. Sretan sam što sam prošao dalje u tri seta”, kaže Novak.

O publici je kratko rekao:

“Svim navijačima koji imaju poštovanje i bili su ovdje večeras, hvala vam puno. Svim onima koji su odlučili da me ne poštuju, želim im: ‘Lakuuuuuuuu noć’ “, rekao je Đoković, prenosi b92.

Sporadično su se čuli i zvižduci…

“Znam da navijaju za Runea. Na Turu sam više od 20 godina, znam sve trikove. Fokusiram se na ljude pune poštovanja koji su platili kartu i došli da navijaju. Igrao sam u daleko neprijateljskijim sredinama. Vjerujte mi, ne možete da me dirnete. Osjećam se sjajno na terenu. Idemo dan po dan. Uvijek imamo nešto da radimo na treningu. Pričaću sa timom i analiziraćemo meč”, izjavio je srpski teniser.