Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stuart Fraser objavio

Đoković sletio na aerodrom u Melbourneu, ali ne može da ga napusti

djokovic suze

Australci na Twitteru pišu da je Đoković iskorišten kao teniska loptica kojom se dobacuje vlada države Victorije i centralna, australska vlada

Novinar “Timesa” Stuart Fraser objavio je da je Novak Đoković sletio u Melbourne, ali da mu vlasti australske države Victorije odbijaju izdati vizu, te samim tim ne može napustiti aerodrom i ući u zemlju.

To je na Twitteru objavila Jaala Pulford, ministrica sporta Victorije. Odmah je to postala udarana vijest u medijima širom svijeta.

Naslovna Daily Maila / FOTO: Screenshot

Australski mediji to potvrđuju, te dodaju da je odbijen zahtjev njihove granične policije da se Đokoviću izda viza, poslan par sati prije njegovog slijetanja u Melbourne nakon što je otkriveno da je predao zahtjev za pogrešni tip vize.

Australci na Twitteru pišu da je Đoković iskorišten kao teniska loptica kojom se dobacuje vlada države Victorije i centralna, australska vlada.

“Vrijeme je da naši političari odrastu jer ovo je prevelika tema da bi se tako igrali. Ovo je sramota za reputaciju Australije u svijetu.”

Đoković je jučer na Twitteru, uz novogodišnje čestitke svojim fanovima, najavio dolazak u Australiju “s izuzećem” koje mu je prethodno odobreno.