Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

australian open

Đoković uzeo 18. Grand Slam titulu u karijeri

Đoković je tokom turnira u Melburnu imao velikih problema s povredom, ali uspješno je prebrodio i dočekao da uvrsti novi trofej u svojoj karijeri

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković u nedjelju je po deveti put u karijeri osvojio naslov pobjednika Australian Opena pobijedivši u finalu odigranom pred gotovo punim tribinama Rod Laver Arene Rusa Danila Medvedeva (ATP – 4.) sa 7:5, 6:2, 6:2 za jedan sat i 53 minute.

Ostvario je 21. trijumf zaredom u Melburnu i to u velikom finalu. Za svoju 18. Grand Slam titulu.

Ruski teniser izgledao je sve lošije kako je meč odmicao, te tako upisao poraz i u drugom Grand Slam finalu svoje karijere.

Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i peta Đokovićeva pobjeda kojom je došao do svog 82. naslova u karijeri te za njega zaradio 2,16 miliona dolara, te 2.000 bodova. Medvedev će uz utješni trofej i 1200 bodova iz Melbournea otići bogatiji za 1,18 miliona dolara.

Podsjetimo, Đoković je tokom turnira u Melburnu imao velikih problema s povredom, ali uspješno je prebrodio i dočekao da uvrsti novi trofej u svojoj karijeri.

S ovim naslovom približio se po broju Grand Slam titula Nadalu i Federeru (po 20), dok će postati ujedno i teniser s najvećim brojem sedmica na prvom mjestu ATP liste.