Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

australija

Novaka Đokovića vratili u hotel Park

dkokovicccc (1)

Pred hotelom je bila grupa demonstranata, ali ne zbog tenisera, nego zbog ostalih imigranata koji su pritvoreni na istome mjestu dok čekaju odluku o azilu

Nakon što mu je Australija ponovo odbila vizu, Novak Đoković poslije novog saslušanja vraćen je u pritvor rano jutros po srednjoevropskom vremenu. Vrijeme do konačne presude provest će u istom onom derutnom hotelu Park u koji su ga smjestili nakon slijetanja. To znači da će Đoković još jedanput prenoćiti u tom hotelu jer je objava konačne odluke predviđena u 9:30 ujutro po lokalnom, odnosno večeras u 23:30 po srednjoevropskom vremenu.

Snimili su ga u automobilu pri dolasku u Carlton, gdje se dotični hotel nalazi. Nosio je zeleni donji dio trenirke, vestu i bijelu zaštitnu masku te djelovao smireno i staloženo, javlja australski The Age. Pred hotel je stigao oko 15:30 po lokalnom vremenu.

Protesti pred hotelom, ali ne zbog Đokovića

Pred hotelom je bila grupa demonstranata, ali ne zbog tenisera, nego zbog ostalih imigranata koji su pritvoreni na istome mjestu dok čekaju odluku o azilu. Desetak demonstranata traži puštanje otprilike 50 imigranata.

Istovremeno se u Melbourne Parku, poprištu Australian Opena, pred Rod Laver Arenom okupilo oko 200 demonstranata. Ni to nisu konkretno Đokovićevi pristaše, nego antivakseri koji njegov slučaj koriste u borbi za svoja prava.

Protesti i pred Rod Laver Arenom, ali samo djelomično zbog Đokovića

Taj je protest bio planiran za danas i prije početka sage o Đokoviću, a novonastala situacija samo ih je nagnala da u svom pohodu gradskim ulicama navrate i do Melbourne Parka. “Oslobodite Novaka” i “Pustite ga da igra” neki su od transparenata posvećenih teniseru.

No cilj tog protesta je “iskoristiti visokoprofilni slučaj Novaka Đokovića kako bi australskoj vladi i ministru imigracije ukazali da su baš oni odgovorni za izazivanje antivakserstva svojim mandatima i segregacijom” te da će, bez obzira na to zaigra li Đoković na turniru ili ne, “napraviti buku koju svijet neće moći ignorirati”.