Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno!

Đokoviću se povukao s narednog Mastersa

novak djokovic
Foto: Screenshot/ YouTube

Miami je jedan od omiljenijih Đokovićevih Masters turnira gdje je rekorder zajedno s Andreom Agassijem jer ima osvojenih šest titula, uključujući i tri u nizu od 2014. do 2016. godine

Srbijanski teniser Novak Đoković otkazao je nastup na drugom Masters 1000 turniru koji vrlo brzo počinje u Miamiju.

Kako prenosi Sportklub, Đoković se na ovaj potez odlučio nakon jednog od najtežih poraza u karijeri, a to je prava senzacija na Indian Wellsu kada ga je savladao 123. igrač svijeta Luca Nardi.

Italijan je odigrao najbolji meč u karijeri i prvi put ostvario pobjedu protiv nekog iz Top 10 društva. Đokoviću očigledno to nije “godilo” pa je odlučio povući se i s narednog turnira iste serije.

Đoković je odmah nakon poraza od Nardija najavio da nije siguran da li će igrati u Miamiju. Nije želio donijeti odluku “vruće” glave, a sada je razmislio i povukao se.

Miami je jedan od omiljenijih Đokovićevih Masters turnira gdje je rekorder zajedno s Andreom Agassijem jer ima osvojenih šest titula, uključujući i tri u nizu od 2014. do 2016. godine.

Masters 1000 turnir u Miamiju igra se od 20. do 31. marta, a naredni turnir na kojem bi Đoković trebao nastupiti je Masters u Monte Carlu početkom aprila.