Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sprdnja na internetu

Madame Web je užasan film, ali to Sydney Sweeney ne pogađa

sydney Sweeney
Sweeney

Već duže vrijeme vjerujem da je publika jako pametna i da izvršni direktori misle da to nije istina. Publika će uvijek moći nanjušiti sranje

Sydney Sweeney prije dva dana imala je premijeru svog najnovijeg filma, psihološkog horora Immaculate, koji je prikazan na festivalu South by Southwest. Mladoj glumici to je treći film u posljednja četiri mjeseca, nakon uspješne romantične komedije Anyone But You, u kojoj je glumila uz Glena Powella, i superherojskog filma Madame Web.

Film Madame Web do sada je zaradio oko 96 miliona dolara, a uz to je postao predmet ismijavanja na internetu. No Sweeney je u nedavnom intervjuu otkrila da je kritike ne diraju, piše Variety.

“Angažirali su me samo kao glumicu”, rekla je Sweeney. “Tako da sam radila bez obzira na ishod.”

Sweeney je u filmu utjelovila Juliju Cornwall, jednu od varijanti Spider-Woman. Glumica se tokom gostovanja u emisiji Saturday Night Live našalila da je “definitivno nismo vidjeli u Madame Web”.

Dakota Johnson nije iznenađena što je film promašaj

Iako se Sweeney suzdržala kada je u pitanju kritiziranje Madame Web, njena kolegica Dakota Johnson, koja je igrala glavnu ulogu u filmu, puno je otvorenije pričala o neuspjehu Sonyjevog najnovijeg filma.

“Nažalost, nije me iznenadilo da se sve ovako odigralo”, izjavila je Johnson. “Jako je teško snimiti film. U ovako velikim filmovima – a plaši me što se to počinje događati i u manjim filmovima – odluke donose odbori. Umjetnost ne funkcionira dobro kada na njoj radi odbor. Filmove rade filmaši i tim umjetnika koji ih okružuje. Umjetnost ne možete bazirati na brojevima i algoritmima.

Već duže vrijeme vjerujem da je publika jako pametna i da izvršni direktori misle da to nije istina. Publika će uvijek moći nanjušiti sranje. Čak i da filmove počne raditi umjetna inteligencija, ljudi neće htjeti gledati takve stvari”, rekla je Johnson.