Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đorđević pili naopako: Slovenija je favorit

djordjevic

Košarkaši Srbije sinoć su izborili treće veliko finale u zadnje četiri godine. Svjetsko prvenstvo 2014. i olimpijadu 2016. izgubili su od SAD-a, a ovoga puta za evropsku titulu odmjerit će snage sa selekcijom Slovenije.

Srbija je u drugom polufinalnom meču Evropskog prvenstva sinoć savladala Rusiju s 87:79. Najbolji pojedinci srbijanskog tima bili su Bogdan Bogdanović s 24 i Boban Marjanović s 18 poena.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević naglašava da sada njegovu ekipu očekuje još jedan meč protiv izuzetno dobro fizički spremljene ekipe koja je imala dan odmora više od Srbije, prenosi STA.

– Očekuje nas još jedna zahtjevna i fizički naporna utakmica. Slovenija ima dan više odmora, što može biti ključno. Fizički su najbolje pripremljeni na ovom prvenstvu. Imaju snažne igrače pod obručima, a igraju odličnu, brzu košarku. Smatram da su favoriti ovog finala – izjavio je Đorđević.

Najbolji strijelac Srbije Bogdan Bogdanović ističe da sutrašnji meč neće odlučiti jedan igrač, te da Slovenija u ovom trenutku sigurno igra najljepšu košarku.

– Niko od nas nije došao u Istanbul da bi samo došao do finala. Svi želimo titulu prvaka Evrope. Slovenija je moćna ekipa s nekoliko odličnih pojedinaca. Brzi su, puni energije i mladosti. Vjerujem da ćemo svi odigrati na visokom nivou i prirediti odlično finale – naglasio je novi košarkaš NBA ekipe Sacramento Kings.

U NBA ligi nastupa i 222 centimetra visoki Boban Marjanović (Detroit Pistons). I on je imao odabrane riječi za slovensku selekciju.

– Dončić je nevjerovatan talent. Izgleda kao da već 40 godina igra košarku. Ako se želimo nositi sa Slovencima morat ćemo igrati izuzetno čvrsto, s velikom energijom i pametno. Prije prvenstva niko nije vjerovao u nas, ali dokazali smo da smo prava ekipa – podvukao je Marjanović.

Finale 40. evropskog prvenstva u Istanbulu između Slovenije i Srbije će biti odigano sutra u 20.30 sati, dok je utakmica za treće mjesto između Španije i Rusije zakazana za 16 sati.