Ostali sportovi

nba

Doc Rivers dobio otkaz u Clippersima: Vrlo sam razočaran

29/09/2020

Iskusni strateg (58) na klupi Clippersa bio je od 2013. godine, ali nijednom nije uspio odvesti tim do konferencijskog finala

Doc Rivers više nije trener Los Angeles Clippersa.

Američki stručnjak je imao još dvine godine ugovora sa timom iz Kalifornije, međutim, donijeta je odluka o raskidu saradnje.

“Hvala Clippersima koji su mi omogućili da im budem trener i hvala im za svu podršku koju su mi pružili. Kada sam preuzeo ekipu imao sam cilj da od franšize napravim pobjednički sastav, destinaciju u koju svaki slobodni igrač želi da dođe i da osvojimo šampionsku titulu. Uspio sam ispuniti mnoge svoje ciljeve, dok sam neke druge izgubio iz vida, pa sam vrlo razočaran svime što se dogodilo i kada znate da vaš tim ima mogućnost da bude šampion i ovako završi uopšte nije lako. Hvala svim trenerima, igračima i osoblju koji su bili dio tima dok sam bio trener. Najviše sam zahvalan navijačima, prošli smo kroz mnogo toga i zahvalan sam što smo bili dio istog tima”, rekao je Rivers.

Iskusni strateg (58) na klupi Clippersa bio je od 2013. godine, ali nijednom nije uspio odvesti tim do konferencijskog finala.

U ovoj sezoni, ekipa iz Los Anđelesa slovila je za jednog od glavnog favorita za prsten. Ipak, u polufinalnu Zapada ispala je od Denver Nuggetsa, uprkos vodstvu u seriji od 3-1.

Ispostavilo se da je upravo to presudilo u odluci se osvajaču prstena sa Boston Celticsa uruči otkaz.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.