Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poraz medvedeva

Senzacija na Roland Garrosu, olakšan put do finala Đokoviću

roland garros333

Na nedavno završenom US Openu je bez izgubljenog seta došao do polufinala u kojem ga je zaustavio kasniji osvajač Dominic Thiem

Danil Medvedev, peti teniser svijeta, senzacionalno je ispao u prvom kolu Roland Garrosa.

S pariškog Grand Slama izbacio ga je Mađar Marton Fucsovics sa 6:4, 7:6, 2:6, 6:1. Bio je to njihov četvrti međusobni meč i prva pobjeda Fucsovicsa koji je 63. igrač na ATP listi.

Medvedevu zemlja nije omiljena podloga i na Roland Garrosu je svaki put ispao u prvom kolu, ali je uprkos tome na kladionicama bio među favoritima. Prošle sezone je na zemlji Monte Carla pobijedio Novaka Đokovića i na tom turniru stigao do polufinala, a igrao je i finale Barcelone. Na nedavno završenom US Openu je bez izgubljenog seta došao do polufinala u kojem ga je zaustavio kasniji osvajač Dominic Thiem.

Protiv Fucsovicsa je nakon lako osvojenog trećeg seta izgledalo da bi Medvedev mogao preokrenuti meč, ali je onda četvrti set odigrao očajno i napravio čak 17 pogrešaka u samo sedam gemova.

Medvedev je na Roland Garrosu bio četvrti nositelj i u eventualnom polufinalu mogao je igrati protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.