Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodig osvojio Roland Garros i napravio haos nezapamćenim pobjedničkim govorom

FOTO: Screenshot

On je nakon osvajanja pehara održao potpuno netipičan pobjednički govor, kojim je umjesto riječi hvale, iskazao sav bijes zbog onoga što mu se dešavalo tokom dvije sedmice u Parizu

Hrvatski teniser Ivan Dodig (38) i Amerikanac Austin Krajiček (32) osvojili su Roland Garros u parovima svladavši u velikom finalu belgijski par Sander Gille i Joran Vliegen s 6:3, 6:1, ali nakon finala Dodig je žestoko kritikovao organizatore.

On je nakon osvajanja pehara održao potpuno netipičan pobjednički govor, kojim je umjesto riječi hvale, iskazao sav bijes zbog onoga što mu se dešavalo tokom dvije sedmice u Parizu.

“Imam još nešto važno da kažem. Ja sam četiri puta osvajao Roland Garros i imam ukupno sedam Grand Slam titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportista, a to znači da svi igrači treba da budemo jednaki kada se takmičimo”, rekao je Dodig i objasnio šta je problem:

“Jako sam tužan što moram ovo da vam pričam, ali ja sam 15 dana na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turista u Parizu. Ali, danas sam četvrti put osvojio Roland Garros i ovaj turnir zaslužuje da tretira svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao”, poručio je Dodig.

Dodigu je to treći Grand Slam naslov u konkurenciji muških parova – 2015. je otišao do kraja u Roland Garrosu s partnerim Brazilcem Marcelom Melom, a 2021. je slavio na Australian Openu sa Slovakom Filipom Polašekom.