Ostali sportovi

Formula 1

Dogovoreno prolongiranje primjene novih pravila i kalendar F1 za 2020.

19/03/2020

Odluka je donesena kao odgovor na krizu zbog korona virusa, koja je potpuno poremetila održavanje trka u novoj sezoni

Rukovodstvo Formule 1 dogovorili su prolongiranje primjene novih pravila planiranih za 2021. na 2022. godinu te da će učiniti sve da u ovogodišnjem kalendaru održe što više trka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odluka je donesena kao odgovor na krizu zbog korona virusa, koja je potpuno poremetila održavanje trka u novoj sezoni. Skraćeni kalendar značiće i pad prihoda za Formulu 1 i timove, što je okarakterisano kao glavni razlog za odlaganje primjene promjena pravila.

Rukovodstvo Formule 1 i šefovi timova prihvatili su potrebu da budu fleksibilni u vezi s kalendarom trka, nakon što takmičenje počne. Do sada su otkazane prve četiri trke ovogodišnjeg šampiona u Australiji, Bahreinu, Vijetnamu i Kini.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju”.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 9.200 ljudi, a potvrđeno je preko 220.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 165 zemalja, govore podaci WHO-a.

Također, WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.