Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đoković: Najteži poraz u mojoj karijeri

novak djokovic

Novak Đoković neslavno je završio nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Poraz u 1. kolu zasigurno nije očekivao, ali Juan Martin del Potro ga je pobijedio sa 7:6(4), 7:6(2).

Đoković je u Rio de Janeiro stigao kao jedan od najvećih favorita za olimpijsko zlato, nakon što je netom prije dolaska u Brazil u Torontu osvojio svoj 30. trofej na turnirima ATP Masters 1000 serije, ali ga je žrijeb već u 1. kolu olimpijskog turnira odveo na jednog od najtežih mogućih suparnika.

“Sve čestitke Delpu koji je sjajan momak i još bolji teniser. Imao je puno ozljeda zadnjih godina i sigurno je nedostajao tenisu. Vidjeli ste što sve može odigrati, posebno taj ubojiti forehand. U presudnim je trenucima igrao bolje i sve što mogu je skinuti kapu i čestitati mu”, rekao je Đoković, koji nakon meča nije mogao suspregnuti suze.

“Ovo je težak, ako ne i najteži poraz u mojoj karijeri. Sigurno je da nije posljednji poraz u teniskom meču, niti sam posljednji teniser koji će izgubiti na Olimpijskim igrama, ali boli…boli užasno. Sigurno je da su se mnogi ljudi oslanjali na mene i da su očekivali od mene. Ja im se izvinjavam što sam ih iznevjerio”, dodao je Đoković koji je od Del Potra poražen i prije četiri godine na OI u Londonu u borbi za brončano odličje te će mu, zasada, bronca iz Pekinga 2008. ostati jedini olimpijski trofej.

https://www.youtube.com/watch?v=qzHuv5RnGUc