Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se sat vremena

BiH

doljani

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se do jedan sat, a na ulazu do 30 minuta, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako saopćavaju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na sjeveru BiH najduža zadržavanja zabilježena su na GP Bosanski Brod gdje se na ulazu u našu zemlju čeka do 40 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apeluje se na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Inače, saobraćaj se odvija po suhom, odnosno vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog izvođenja sanacionih radova na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, na izlazu iz tunela Grab, saobraćaj se odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu R-414 Banja Luka-Turbe u mjestu Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.