Ostali sportovi

Hrvatski rukometaš

Domagoj Duvnjak produžio ugovor sa Kielom

11/09/2019

Duvnjak je u Kiel stigao 2014. godine iz HSV Hamburga

Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak produžio je saradnju sa slavnim Kielom za još dvije godine, objavio je danas njemački klub na zvaničnoj klupskoj internet stranici, prenosi Anadolu Agency (AA).

Duvnjakov prethodni ugovor je važio do 30. juna 2020. godine, ali je odlučio i nakon isteka ostati još dvije godine u jednom od najtrofejnijih njemačkih sportskih kolektiva.

“Kiel je za mene najbolji klub na svijetu. To je samo još jedan razlog zbog kojeg sam nevjerovatno ponosan što ću dvije godine duže nositi dres Kiela“, rekao je 31-godišnji kapiten Kiela i nastavio:

“Moja supruga i ja se osjećamo dobro u Kielu i uživam u tome kada igramo pred 10.000 navijača u našoj dvorani. Imamo sjajnu ekipu koja je postavila ambiciozne ciljeve i želim pomoći da ih zajedno ostvarimo. Nadam se još mnogim osvojenim trofejima sa Kielom.“

Duvnjak je u Kiel stigao 2014. godine iz HSV Hamburga. Prethodno je 2009. godine transferom iz Zagreba u HSV, čija je vrijednost bila 1,1 milion eura, postao najskuplji igrač u istoriji rukometa. Za “zebre“ je odigrao 231 utakmicu i postigao 809 golova. Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, ima srebro i bronzu sa svjetskih prvenstava, te po dva srebra i bronze sa evropskih prvenstava.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.