Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropski judo kup

Dominacija mladih džudista iz Francuske

Slika_-41 (1)

Prvo zlato Francuzima donio je Maxime Gobert u kategoriji do 66 kilograma, a najsjajnijim odličjima okitile su se i njegove zemljakinje Liz Ngelebeya (-78 kg) i Coralie Hayme (+78 kg)

Dvodnevnim takmičenjem na Evropskom judo kupu za juniore i juniorke, koji je počeo danas u Sarajevu, nastavljen je juniorski judo tour, i to poslije jednogodišnje pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

Poštujući sve epidemiološke mjere nadležnih, ali i preporuke i Covid-protokole Svjetske judo federacije (IJF) i Evropske judo unije (EJU), prvog dana takmičenja koje je organizovano u ilidžanskom hotelu Hills nastupile su džudistkinje u kategorijama -63 kg, 70 kg, -78 kg i +78 kg i džudisti u konkurenciji -60kg, -66 kg i -73 kg.

U finalnom bloku i borbama za medalje, koje su počele odmah nakon ceremonije svečanog otvaranja, najviše uspjeha imali su reprezentativci Francuske. Jedna od najuspješniji judo nacija prvog takmičarskog dana na Evropskom judo kupu za juniore osvojila je tri zlatne, jednu srebrenu i tri bronzane medalje.

Prvo zlato Francuzima donio je Maxime Gobert u kategoriji do 66 kilograma, a najsjajnijim odličjima okitile su se i njegove zemljakinje Liz Ngelebeya (-78 kg) i Coralie Hayme (+78 kg).

Po jedno zlato nakon današnjeg takmičenja pripalo je Španiji, Turskoj, Mađarskoj i Češkoj.

U kategoriji do 63 kilograma trijumfovala je španska džudistkinja Laura Vazquez Fernandez, dok je najbolja u konkurenciji do 70 kilograma bila Mađarica Jennifer Czerlau.

Prvu zlatnu medalju Turskoj donio je Emirhan Karahan, a u finalu kategorije do 60 kilograma bio je bolji od Belgijanca Denyja Altemirova.

Čeh Daniel Pochop je u odličnoj finalnoj borbi bio bolji od Michala Kowalczyka iz Poljske, koji je ranije u kategoriji do 73 kilograma eliminisao našeg Husejina Gegića.

Nažalost, prvi dan Evropskog kupa za juniore završen je bez medalje za BiH.

Takmičenje se nastavlja u nedjelju. U 10 sati kreću borbe u ženskoj konkurenciji u kategorijama -48 kg, -52 kg i -57 kg, dok će se muškarci boriti u kategorijama -81 kg, -90 kg, -100 kg i +100 kg.