Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Don Showalter trenirao mlade sarajevske košarkaše

don-showalter

Poznati američki košarkaški trener Don Showalter, koji će u narednim danima biti učesnik Međunarondog sportskog simpozija “Simposar”, danas je u maloj dvorani KSC Skenderija održao prvi od dva planirana treniga s mladim košarkašima iz četiri sarajevska kluba.

Bogato iskustvo u radu s mlađim kategorijama Showalter je kroz pokazne vježbe prenosio mladim košarkašima Sparsa, Bosne, Koša i Realwaya.

U dugodišnjoj trenerskoj karijeri Showalter je s američkom selekcijom do 17 godina osvojio tri naslova svjetskih prvaka zaredom, dobitnik je brojnih najvećih američkih priznanja i nagrada, a trenirao je mnoge slavne američke zvijezde, među kojim i LeBrona Jamesa.

Po riječima direktora simpozija “Simposar” Sabahudina Topalbećirevića, Showalter će na poziv organizatora u Sarajevu boraviti tri dana.

– Ispunio je obećanja da će doći, što dovoljno govori da se radi o velikom profesionalcu. Smatram da naši mladi košarkaši od njega mogu puno naučiti – kazao je Topalbećirević za Fenu.

Showalter će sutra u 18 sati na “Simposaru” održati predavanje o temi “Kako pronaći talente i razlike između američke i evropske košarke”.

Drugi trening s mladim košarkašima američki stručnjak će obaviti večeras od 19.30 sati.