Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Balet na ledu u Sarajevu u decembru

balet-na-ledu45

Sarajevska publika će 12. decembra imati priliku da uživa u istinskom spektaklu – baletu na ledu Sankt-Peterburg državnog baleta. Ovaj jedinstveni i vizuelno-muzički spektakl bit će izveden u KSC Skenderija i bit će ovo prvi put da publika u BiH ima priliku da pogleda balet na ledu, saopćeno je iz Sarajevo Diska.

St. Peterburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu.

Ansambl sastoji se od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od 7.000 nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje u klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.

St. Peterburg državni balet pred sarajevskom publikom će izvesti Labuđe jezero.