Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajni Slovenac

Dončić pogodio nemoguć šut za produžetak, ali to nije bilo dovoljno (VIDEO)

doncic

Veliku dramu vidjeli smo na kraju regularnog dijela

Sjajnu utakmicu odigrali su sinoć Portland Trail Blazersi i Dallas Mavericksi, a nakon velike borbe, slavili su Blazersi našeg Nurkića poslije produžetka 121:118.

Veliku dramu vidjeli smo na kraju regularnog dijela. Blazersi su vodili 107:104, a nakon 2 promašena slobodna bacanja Jalena Brunsona, ostalo je 0.6 do kraja utakmice. Onda na scenu stupa Luka Dončić – nevjerovatni Slovenac primio je loptu u desnom uglu te iz vrlo teške pozicije pogodio sa sirenom za produžetak.

Ipak, postoje i veći mangupi u NBA ligi – Damian Lillard i CJ McCollum, koji su odigrali ključne uloge u dodatnom periodu i Portland je na kraju slavio.

Dončić je odigrao šuterski vrlo lošu utakmicu, iz igre je gađao samo 7-21, ali je svejedno završio s 23 poena, 11 skokova i 6 asistencija.

Ipak, već spomenuti Lillard i McCollum bili su previše za ekipu Dallasa. Lillard je imao 33 poena uz 7 asistencija, a McCollum je zabio 22 uz pet skokova i isto toliko dodavanja.

Jusuf Nurkić, poput Dončića, ostvario je double-double učinak, a bio je i blizu triple-doublea. 10 poena, 12 skokova i 6 asistencija upisao je bosanski centar.

Fantastični pogodak Dončića za produžetak pogledajte u nastavku.