Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djelovali sami

Dvije Evropljanke u Maroku ubili “vukovi samotnjaci”

ubistvo

Oni su izrazili lojalnost “Islamskoj državi” u video snimku koji je objavljen na internetu, prije nego što su pronađena tijela

Vlasti Maroka saopštile su da vjeruju da su četvorica osumnjičenih za ubistva dvije žene iz Skandinavije djelovali sami iako su izrazili lojalnost “Islamskoj državi”.

Portparol bezbjednosnih službi Bubker Sabik rekao je da je hapšenjem još devet ljudi u vezi sa ovim slučajem spriječena teroristička zavjera.

Louisa Vesterager Jespersen /24/ iz Danske i Maren Ueland /28/ iz Norveške pronađene su mrtve prije sedam dana nedaleko od planinskog sela Imil, u oblasti koja je popularna među izletnicima.

Maren Ueland i Louisa Vesterager Jespersen

Sabik je rekao da su četvorica osumnjičenih, starosti od 25 do 33 godine, došli u ovu oblast s namjerom da izvrše zločin, ali da nisu unaprijed odabrali metu.

Oni su izrazili lojalnost “Islamskoj državi” u video snimku koji je objavljen na internetu, prije nego što su pronađena tijela, ali nisu pomenuli nikakav spoljni entitet.

Sabik je rekao da su oni djelovali kao “vukovi samotnjaci” i da njihov zločin nije bio koordinisan sa “Islamskom državom”. On nije objasnio kako su vlasti došle do ovog zaključka.