Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragan Marković zatražio više detalja vezanih za ugovor

markovic

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine još uvijek nije odgovorio na ponudu Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH da ostane na funkciji do 20. januara. Naime, od Smaje Karačića, generalnog sekretara RS BiH zatražio je više detalja vezanih za njegov novi ugovor, saznaje Anadolu Agency (AA).

U četvrtak uvečer IO RS BiH donio je odluku da ne prihvati prijedlog Stručne komisije i smijeni Markovića, te za novog selektora imenuje Bilala Šumana. Dogovoreno je da se aktuelnom selektoru ponudi novi ugovor pod istim uslovima do 20. januara naredne godine, tačnije do kraja prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.

“Nisam još uvijek ništa odlučio, jer sam tražio od Karačića neka pojašnjenja. Ne želim odgovoriti na svega tri, četiri rečenice, nego želim znati detalje mog novog ugovora. Nije dovoljno samo reći izjasni se. Ostalo je da vidimo kakve će mi uslove ponuditi, pa ću donijeti odluku hoću li i dalje voditi reprezentaciju. Još ljetos sam sa Karačićem na osnovu odluke Izvršnog odbora RS BiH dogovorio sve detalje mog novog ugovora. Zbog toga sam odbio jednu veoma primamljivu ponudu da vodim klub. Sve što mogu reći je da sam imao prepisku sa Karačićem i da čekam odgovor od saveza u kojem će me obavijestiti šta tačno trebam da prihvatim ili odbijem”, kazao je Marković za Anadolu Agency (AA).

Rukometna reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počeće 4. novembra kada će u Tuzli ugostiti Slovačku. Četiri dana kasnije gostovaće Litvaniji. U grupi “1” je još selekcija Kosova, a u baraž će se plasirati samo prvoplasirana selekcija. Prvi dio kvalifikacija završava se 17. januara 2016. godine, a prema odluci Izvršnog odbora konkurs za selektor bh. rukometaša biće raspisan četiri dana kasnije. Utakmice baraža za SP igraće se u junu 2016. godine.