Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragić odlazi u penziju: Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri

dragic

Playmaker Miami Heata, Goran Dragić predvodio je reprezentaciju Slovenije do zlatnog odličja na minulom Eurobasketu održanog u Turskoj.

Tridesetjednogodišnji Slovenac je prije samog prvenstva najavio povlačenje iz nacionalnog dresa, a bolji završetak reprezentativne karijere nije mogao ni sanjati. Slovenci su u finalu savladali Srbiju rezultatom 92-85 gdje je Dragić ubacio 35 poena i tako ispisao historiju.

“Za mene ova zlatna medalja predstavlja najveći uspjeh u karijeri. Još uvijek čekam NBA prsten ali to je nešto sasvim drugo. Ovo je bilo za moju domovinu gdje sam se rodio i odrastao te je ovo moja zahvala za moju državu. Želim se zahvaliti svim vjernim navijačima posebno onima koji su došli da nas podrže“, izjavio je Dragić za medije nakon finalnog susreta.

Mnogi su pohvalili nastup Dragića posebice onih 20 poena u drugom periodu igre. Na pitanje da li je ovo najbolji nastup Gorana, on odgovara:

“Moram reći da je poseban, jer je finale. Ali nije bitan moj učinak nego je najvažnije zajedništvo, suigrači kao i stručni stab.”

“Cilj ekipe je bila jedna od medalja jer je ovo za mene bila posljednja prilika. Nakon ovoga odlazim u reprezentativnu penziju. Atmosfera u posljednjih mjesec dana bila je zaista fantastična.”

Dotakao se Dragić i svog sunarodnjaka Luke Dončića koji je pokazao raskošan talenat:

“Za nekoliko godina bit će najbolji igrač Evrope čak i u NBA ligi može dosta napraviti. Rođeni je pobjednik. Zapamtite moje riječi da će Dončić biti najbolji u Evropi za koju godinu.”

Nakon Eurobasketa Dragić će vjerovatno na odmor nakon čega slijede pripreme s ekipom Miamija gdje će probati napraviti sto bolji plasman na slabašnom istoku naredne sezone.