Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

formula 1

Drama na stazi Silverstone pripala Lewisu Hamiltonu

New Project – 2021-07-18T184557.282

Verstappenov je ostao bez zadnjeg desnog točka i izazivač za naslov prvaka utrku je završio vrlo brzo u zaštitnoj ogradi pored staze

Lewis Hamilton pobjednik je dramatične utrke vožene za Veliku nagradu Formule 1 na stazi Silverstone. Do pobjede je Hamilton pred domaćim navijačima stigao nakon što je na otvaranju utrke učestvovao u sudaru s trenutno vodećim vozačem ukupnog poretka Maxom Verstappenom (koji nije morao nastaviti) i morao odraditi kaznu od deset sekundi.

Drugo mjesto pripalo je Charlesu Leclercu iz Ferrarija, dok je treći bio još jedan Mercedesov vozač, Valtteri Bottas.

Hamilton je na samom startu iskoristio nešto slabiji Verstappenov ulazak u utrku te se probio na prvo mjesto, koje je nizozemski vozač vrlo brzo vratio. Aktualni svjetski prvak nastavio je stiskati trenutno vodećeg, a u napetom i izjednačenom duelu vrlo brzo je deblji kraj izvukao Red Bullov vozač.

Došlo je do kontakta dva bolida. Verstappenov je ostao bez zadnjeg desnog točka i izazivač za naslov prvaka utrku je završio vrlo brzo u zaštitnoj ogradi pored staze.

Hamilton se s odrađivanja kazne vratio na petom mjestu.

Sve vozače tad je predvodio Leclerc ispred Bottasa, koji je uskoro morao prepustiti svoje mjesto na stazi sedmerostrukom i aktuelnom prvaku. Ispred Hamiltona bio je još samo Ferrarijev vozač s 3.5 sekundi prednosti šest krugova prije kraja utrke.

Napad dva kruga prije ciljne ravnine bio je uspješan i Hamilton je upisao 99. pobjedu u karijeri. Njom je smanjio zaostatak za Verstappenom na samo osam bodova (185-177).